IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:35 | 2 март 2020
Обновен: 04:56 | 24 октомври 2024

Продължават посегателствата в горите и в края на зимата

3 590 проверки са извършили през февруари в горите служители на Североизточното държавно предприятие

По материала работи: Слав Велев
Продължават посегателствата в горите и в края на зимата

3 590 проверки са извършили през февруари в горите служители на Североизточното държавно предприятие. От тях 744 са в обекти за добив на дървесина, 755 са проверените моторни превозни средства, а ловците които са инспектирани са 1786. За месеца са разписани от горските 52 акта и са конфискувани заради незаконна сеч девет каруци, един автомобил, два коня, шест моторни триона и над 50 пространствени кубически метра дърва за огрев.

 

За последната седмица на февруари проверките са 882, като в ДГС-Генерал Тошево са конфискувани 1,5 пространствени кубически метра дърва за огрев и автомобил, а на нарушителите са връчени два акта. С близо кубик дърва, кон и каруца са се простили бракониери разкрити от горските в ДГС-Варна.

 

Въпреки топлото време посегателствата в горите продължават. Ръководството на СИДП моли гражданите, които станат свидетели на бракониерски прояви в горските територии да подадат сигнал на телефон 112.

Коментари

Новини Варна