IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
16:38 | 26 февруари 2015
Обновен: 12:21 | 15 септември 2024

Ясни са призьорите във фотоконкурса „Моята България“

Награждават отличниците на 3 март

По материала работи: Юлиян Атанасов
Ясни са призьорите във фотоконкурса „Моята България“

Станаха известни призьорите в конкурса „Моята България“ в раздела художествена фотография. Това бе XIV издание на общинския конкурс, организиран от община Варна и ОДК (Вн). Както е известно, в надпреварата има два раздела - „Художествена фотография“ и „Изпълнение на художествено слово“.
Компетентно жури, председателствано от Албена Маркова, професионален фотограф, лауреат на национални и международни фотоизложби и фотосалони, разгледа и оцени 59 творби на 21 участници от училища и извънучилищни организации, разпределени в две възрастови групи – V – VIII и IX – XII клас.
При по-малките всички наградени са момичета. Първо място печели Катерина Стефанова със снимката „Стражите на Варна“. Втора е Теодора Митева за фотографията „Път към миналото“, а на трето място се нарежда Йоанна Цонева с „В очакване на улова“. Трите момичета са от школа по фотография „Позитив“ към ОДК.
Поощрителни награди в тази възраст имат други две момичета – Ирен Алтъпармакова със снимката „Зелена пътека“ и Евгения Младенова за фотото „Във Варна“. И двете са от школа „Позитив“ при ОДК.
Във втора възрастова група първа е Маргарита Георгиева от школа „Позитив“ за снимката „Това от цар Асен, а от нас?“. Втори е Филип Филипов от СОУ за деца с нарушено зрение „Проф. д-р Иван Шишманов“ за фотото „Шарени черги“, а на трето място е Гергана Иванова от НГХНИ „К. Преславски“ с „Погледът на търсещия българското“. И тук има две поощрения. Те са за Клементина Стоянова за снимката „Да се завърнеш в бащината къща“ и Делян Милчев за фотографията „Ромео и Жулиета“. Двамата са от школа „Позитив“.
Припомняме, че програмата в конкурса продължава. На 28 февруари от 10 ч. в концертната зала на Младежкия дом е конкурсната програма в раздела „Художествено слово“ за училищата. На 1 март от 10 ч. пак там е конкурсът в раздел „Художествено слово“ за извънучилищните институции и организации.
На 3 март от 15 ч. във фоайето пред зала 1 на ФКЦ ще бъде показана изложбата „Моята България“ и ще бъдат наградени лауреатите от раздела „Художествена фотография“. От 16,30 ч. в зала „Европа“ на ФКЦ е награждаването на лауреатите в раздела „Художествено слово“.

Юлиян Атанасов

Коментари

Новини Варна