IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:55 | 25 февруари 2015
Обновен: 02:56 | 6 септември 2024

Млади хора с намалено зрение правят благотворителна фотоизложба

Цената на един фотос е 10 лева, но който иска да подпомогне на незрящите хора и наемането им на работа.

По материала работи: Деян Михайлов
Млади хора с намалено зрение правят благотворителна фотоизложба

Благотворителна изложба на снимки „Равни с мен“ гостува във Варна. Експозицията показва фотоси, направени от почти незрящи млади хора и такива с увредено зрение. Изложбата ще бъде открита на 6 март от 19 часа в офиса на ул. “Георги Бенковски” №26 и ще остане там в рамките на 15 дни, след което ще продължи обиколката си в страната.

Сбирката е интересна поради факта, че никой човек с нормално зрение не може да си представи как един незрящ може да снима. Фотосите показват живота в цялото му многообразие - елементи от природата, детайли от бита, акценти върху нещата, които ни заобикалят и виждаме всеки ден, но никога не биха ни впечатлили. През фотообективите на слабовиждащите хора на показ застават места от различни държави, ситуации и хора. Изложбата е инициатива и идея на тийнейджърска майка, за чийто зрителен проблем и двете разбират преди година и животът им повече никога няма да бъде същият.

“Равни с мен” акцентира върху това, че хората с увредени очи имат само един физически дефект, който по никакъв начин не пречи те да работят наравно с останалите. Авторите на снимки във фотоизложбата са хора, на които Сдружение “Приоритети” е помогнало много да се реализират в живота. Те имат работа и заслужено изкарват парите си, без да чакат подаяния и милост. Една част от тях са компютърни специалисти, кинезитерапевти, учители, пиари.

Цената на един фотос е 10 лева, но който иска да подпомогне на незрящите хора и наемането им на работа, може да дари и повече.

Провеждането на изложбата във Варна се подпомага от Средното общообразователно училище за деца с нарушено зрение “Д-р Иван Шишманов”.~

Коментари

Новини Варна