IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 10°
Новини Варна
18:04 | 6 февруари 2015
Обновен: 16:00 | 22 октомври 2024

Круизите в битка за повече пътници

Компании предлагат мюзикъли и интернет. Българите впсе повече предпочитат пасажерските кораби

По материала работи: Юлиян Атанасов
Круизите в битка за повече пътници


Компаниите, предлагащи круизни пътувания, са в тежка битка за повече пътници, твърдят експерти. В тази връзка на пасажерските кораби ще се залага на повече шоу, което да привлече пасажери.
По корабите през 2015 година ще се повяват хитови мюзикъли, играни на Бродуей и Уест Енд. Така например, норвежки оператор е решил да предложи на гостите си суперпродукцията "Присила: Кралицата на пустинята". Друга фирми поставя на корабната сцена "We Will Rock You".
Експерти са на мнение, че вече се вижда и краят на бавния и скъп интернет на корабите. Някои круиз линии вече доближават скоростта на свързаност с тази на брега.
Пътешествията стават все по-привлекателни за българите, ето защо круизните компании се опитват непрестанно да подобряват своите туристически продукти, казват от Българското Круиз Общество.
За тази тенденция преди време потвърди пред „Черно море“ и доц. Стоян Маринов от Варненската туристическа камара.
Една седмица на круизен кораб излиза по-евтино за туриста, отколкото за същото време в курорт край морето. В световен мащаб този пазар се разраства неимоверно, строят се огромни кораби, които могат да поберат до 4000 - 5000 пасажери, и това сваля цената на билета за круиза, добави Стоян Маринов.
Тази тенденция ще се запази и през новата 2015 година, твърдят експерти.
През 2015 г. няма да е необходимо клиентите да чакат промоционален период, известен като Wave Season, между януари и март, за да направят резервации при преференциални условия. Вместо това компаниите ще предприемат изненадващи маркетингови подходи, промоции и тактически намаления, които ще се предлагат целогодишно, пише Инвестор.
Проверка на вестник „Черно море“ установи, че 7 нощувки на круизен кораб, обикалящ Средиземно море, може да ви излезе 390 евро. За това време освен приятни гледки от Канарските острови, Казабланка, Тенерифе, ще имате възможност да се забавлявате на самия кораб с множество анимационни мероприятия.

Коментари

Новини Варна