IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 11°
Новини Варна
18:25 | 5 февруари 2015
Обновен: 20:41 | 22 октомври 2024

Варна 2017 влиза в университетите

В общината се проведе първата за тази година работна среща между местната администрация и висшите училища и колежи в морската столица

По материала работи: Ставри Таргов
Варна 2017 влиза в университетите

Работата, свързана с приза на Варна - Европейска младежка столица през 2017 г., да обхване пълноценно варненските висши училища със занимания намясто в университетите. Такова желание изразиха представители на студентските съвети по време на първата за тази година работна среща между местната администрация и висшите училища и колежи в морската столица.
„С бюджет 2015 община Варна утвърждава позицията си като водеща общинска администрация в областта на младежките и образователните политики. Над 1 млн. лв. ще бъдат инвестирани в програма „Спорт“, 900 000 лв. ще отидат в програма „Младежки дейности“ и 270 000 лв. за общински образователни програми“, каза зам.-кметът на община Варна Пейчо Пейчев, който запозна присъстващите с параметрите на приетия  общински бюджет. Участниците в работната група получиха от зам.-кмета Христо Иванов и детайлна информация относно предстоящите инвестиционни и инфраструктурни проекти, които общината смята да реализира през 2015 г.
„Планираните средства за предложени от висшите училища инициативи са над 60 000 лв., като тук не са включени средствата по общински програми, които дават възможност на младежки НПО да кандидатстват с проекти“, заяви по време на срещата Лилия Христова, директор на общинската дирекция „Образование, младежки дейности и спорт“.

Черно море

 

Коментари

Новини Варна