IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 14°
Новини Варна
15:53 | 4 февруари 2015
Обновен: 01:49 | 20 октомври 2024

Никой не иска да стане шеф на Тубдиспансера

Удължиха с 15 дни срока за подаване на заявления за конкурса

По материала работи: Златина Добрева
Никой не иска да стане шеф на Тубдиспансера

Заради липса на кандидати срокът за подаване на заявления за участие в конкурса за управител на Специализираната болница за активно лечение по пневмофтизиатрични заболявания се удължава с 15 календарни дни. Това реши на своето заседание Общинският съвет във Варна.
Както е известно, варненският Тубдиспансер се управлява временно от известния специалист по белодробни болести доц. д-р Христо Ганчев. Той се е съгласил да остане още малко на поста до намирането на титуляр. От години Тубдиспансерът е в тежко състояние заради грешна методика, според която държавата плаща 30 лв. за преминал болен при необходимост от 80 лв.  Лечебното заведение съществува все още благодарение само на спасителните финансови инжекции от страна на община Варна.
На своето заседание Общинският съвет гласува отпускането на целева помощ за лечение от 30 000 лв. на председателя на комисията по здравеопазване доц.  д-р Лидия Петкова. Тя е в тежко състояние и й се налага тежка операция в чужбина.
Ставри Стефанов

Коментари

Новини Варна