IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:39 | 3 февруари 2015
Обновен: 08:18 | 19 октомври 2024

Година условно за девойка измамничка

23-годишната варненка е извършила документни престъпления

По материала работи: Златина Добрева
Година условно за девойка измамничка

Една година лишаване от свобода, отложена с изпитателен срок от 3 г., постанови Районният съд - Варна по отношение на 23-годишна жена за измами и документно престъпление.
С. Кирова бе призната за виновна по три повдигнати спрямо нея обвинения - в документна измама при продължавано престъпление, в резултат на която получила от три различни финансови институции без правно основание парична сума от общо 3868 лв. (престъпление по чл. 212 от НК), в измама (по чл.209 от НК) с причинена вреда на дружество за бързи кредити в размер на 399 лв., както и в документно престъпление (по чл.309 от НК), свързано със съставяне на неистински договор за разплащателна сметка от името на друго лице. Присъдата бе постановена по реда на съкратеното съдебно следствие. Случаите се отнасят за периода от 27 декември 2012 г. до 4 февруари 2013 г.
Подсъдимата изпаднала във финансови затруднения и решила да вземе в удобен момент личната карта на своя позната и да я ползва за изтегляне на кредити от нейно име пред финансово-кредитни институции. Подсъдимата девойка взела чуждата карта и на три отделни дати, през непродължителен период от време, използвала пред три финансови институции неистински частни документи (договори за заем и кредит, декларации и запис на заповед), съставени от самата нея на името на приятелката й, които са послужили за привидно основание да й бъде преведена общо сума в размер на 3868 лева. Кирова извършила документно престъпление като на 2.01.2013 г. лично съставила неистински частен документ – договор за разкриване на разплащателна сметка от името на друго физическо лице. Впоследствие, по измамлив начин, подсъдимата успяла да въведе в заблуждение относно самоличността си служители на фирма за бързи кредити и на „Изипей“, което позволило, без подписване на нарочен договор или друг документ, да й бъде отпусната и изплатена сума от 399 лева.
23-годишната Кирова е с чисто съдебно минало. За всяко от деянията съдът наложи отделни наказания, като определи подсъдимата да търпи най-тежкото от тях, а именно – 1 г. лишаване от свобода, с 3 г. изпитателен срок.
Присъдата подлежи на обжалване или протест в 15-дневен срок пред горната съдебна инстанция, съобщиха от Районния съд.

Коментари

Новини Варна