Варна 17°
fallback
Новини Варна
18:55 | 19 януари 2015
Обновен: 19:25 | 19 септември 2024

Във Вълчи дол: Събират средства за нова статуя

Скулптурната експозиция ще бъде изработена безвъзмездно от Чапа

По материала работи: manager

Община Вълчи дол събира средства за построяването на нова склуптура в центъра на града. Тя ще носи името "Поколение -град Вълчи дол" и ще бъде изработена от известния български скулптор проф. Георги Чапкънов, който е роден в близкото до Варна тогава село. Идеята на местната власт е откриването на монумента да съвпадне с тържествата по повод 41-годишнината от обявяването на Вълчи дол за град.

 

Вече е одобрен макет за бъдещата скулптура, който може да бъде разгледан в Информационния център на общинската администрация. Композицията представлява млада жена, която носи в ръцете си ангелче, устремена напред с поглед към бъдещето. Тя ще бъде изработена от бронз в размер 2,5 м. 

Трудът на проф. Георги Чапкънов, който е почетен гражданин на Вълчи дол, е безвъзмезден, като срокът за изпълнение на поръчката е 6 месеца. За изграждането на скулптурата са необходими около 80 000 лв.

Всеки, който желае да се включи в дарителската кампания, може да го направи, като приведе средства по банковата сметка, посочена на сайта на община Вълчи дол.

 

Автор на статията:
manager
0 коментара