IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
19:30 | 16 януари 2015
Обновен: 12:42 | 3 септември 2024

Над 200 елхи дарили на Зоопарка във Варна

За втора поредна година варненският зоопарк организира кампания за даряване на използваните коледни елхи и борчета.

По материала работи: manager
Над 200 елхи дарили на Зоопарка във Варна

Повече от 200 коледни стари дръвчета са събрани във Варненската зоологическа градина от началото на акцията. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Иванка Стоянова, директор на Зоопарка във Варна.

За втора поредна година варненският зоопарк организира кампания за даряване на използваните коледни елхи и борчета. Всеки, който има възможност и иска да дари ненужното си коледно дърво, може да го направи всеки ден на портала на зоокъта. Елхичките и борчетата се използват за храна и играчка на муфлоните, ламите и понитата. През миналата варненци са предоставили на зоокъта 200 елхи. Вместо да бъдат изхвърляни старите дръвчетата, които са красяли домовете по Коледа и Нова година, те може да се дадат за храна на животните. По този начин се разнообразява менюто на питомците. Хищниците и маймуните също се радват на борчетата и елхите. Използват се за декорация на клетките, като лъвовете и тигрите например обичат да си играят с тях, обясни Иванка Стоянова.

Кампанията „второ приложение на коледните елхи” продължава докато има желаещи да дарят дръвчета. Миналата година дори и в края на януари е имало варненци, които са носели елхи и борчета. Няма ограничение за размера на дърветата, които може да се предоставят на зоопарка.

Коментари

Новини Варна