IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
12:33 | 16 януари 2015
Обновен: 09:27 | 22 август 2024

Ивайло Московски: Не желаем спиране на проекта за пристанище Варна

Министър Московски взе отношение и по въпроси, свързани с проблемите в БДЖ

По материала работи: manager
Ивайло Московски: Не желаем спиране на проекта за пристанище Варна

"Ще направим всичко възможно да осигурим финансиране за реализацията на проекта за развитие и модернизиране на пристанище 'Варна' ". Това заяви от парламентарната трибуна министърът на транспорта и съобщенията Ивайло Московски.

Неговото изказване бе в отговор на питане от страна на депутатът Ангел Найденов. Народният представител от “Коалиция за България” постави въпроса кога ще бъде реализиран резултатът от проведената вече тръжна процедура. “Ние не желаем да спираме този проект. За територията, върху която трябва да се изгради терминалът, се води съдебен спор, но реално единственият ни казус е да осигурим финансиране", отговори Московски. “Ако проектът не се реализира, губим име, авторитет и възможности", категоричен бе Найденов.

Министър Московски взе отношение и по въпроси, свързани с проблемите в БДЖ, безопасността на движението и спирането на 38 влака през последната седмица.

Коментари

Новини Варна