IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:36 | 15 януари 2015
Обновен: 20:34 | 5 септември 2024

СОУ „Гео Милев“ отбеляза 120 г. от рождението на своя патрон

Празничният ден започна с тържествен час на класа

По материала работи: Златина Добрева
Табла, изготвени от учениците, са изложени във фоайето на школото. Снимки Пламен Гутинов

Под наслова „Наследници на Гео Милев“ премина патронният празник на СОУ „Гео Милев“ днес. Точно на 15 януари се навършват 120 г. от рождението на поета и 35 г. от създаването на училището. Празничният ден започна с тържествен час на класа и поднасяне на венец пред паметника на Гео Милев в двора на училището.
Подготовката на учениците за празника започна още миналата година и всеки клас направи табло със своите послания. Те са подредени във фоайето на училището. „Изпълняваме завета: честност, почтеност, уважение, учим се да бъдем творци“, са написали учениците от 1 "а" клас. Много детски стихове, рисунки, послания, цитати от произведения на Гео Милев, рисувани от децата негови портрети са намерили място на таблата, направени от учениците от първи до дванадесети клас.
Варненският куклен театър гостува в празничния ден с постановката „Кривото патенце“ и зарадва децата от първите и третите класове. „Приказка за правилата“ гледаха децата от вторите класове, а четвъртокласниците показаха умения в спортното състезание „Бързи, смели, сръчни“. От най-малките до най-големите таланти участваха в празничния концерт.

"Носете пламъка, силата и честността на своя патрон! Ден след ден с труда си, с постъпките си, с мечтите си, ние правим живо неговото име. Нека се равняваме по най-високите, защото силата на една нация е в имената, които остават вечни и никога не потъват в забрава!“, казва директорката на училището Йорданка Юнакова.
Общо над 1200 „наследници на Гео Милев“ участваха в патронния празник на школото.

Деца спортуват в празничния ден.

Коментари

Новини Варна