IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
18:26 | 11 януари 2015
Обновен: 13:44 | 19 октомври 2024

По-малко туристи дошли за Коледа и Нова година

Браншът се надява на по-добър летен сезон

По материала работи: Юлиян Атанасов
По-малко туристи дошли за Коледа и Нова година


50 % по-малко туристи в сравнение с 2013 г. дойдоха по Северното ни Черноморие, за да посрещнат Коледа и Новата 2015 година. Това разкри пред вестник „Черно море“ председателят на сдружение „Култура и туризъм на Североизточна България” Димитър Дичев.
Румънците и гърците, които през миналата година масово дойдоха тук, за да празнуват светлите празници, сега бяха значително по-малко от очакваното, сочат данните на експерта.
Отвориха едва 10 - 12 обекта, които посрещаха гостите. Това е много по-малко в сравнение с 2013 година, когато функционираха 27 хотела и ресторанта, каза Димитър Дичев.
Вестник „Черно море“ писа преди празниците, че се очаква масово нашествие на румънци във Варна и курортите край града за Коледа. Тогава много експерти бяха на мнение, че тази прогноза ще се сбъдне. Истината обаче се оказа друга. Северните ни съседи този път не предпочетоха нашето море.
Все още е рано да се каже какъв ще бъде летният туристически сезон на 2015 година, каза Димитър Дичев. Трябва да изчакаме първите записвания, за да направим точните сметки. Това ще се случи през идния месец, а също и през март, добави експертът.
Той се надява новата година да бъде значително по-успешна за туристическия бранш от отминалата 2014-а.

Деян Михайлов

Коментари

Новини Варна