IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
18:17 | 11 януари 2015
Обновен: 18:23 | 29 август 2024

Приемат творби за конкурса „Българските архитектурни паметници в макети“

Срокът е до 16 февруари

По материала работи: Юлиян Атанасов
Приемат творби за конкурса „Българските архитектурни паметници в макети“

До 16 февруари е крайният срок за изпращане на творбите, които ще участват в IV национален ученически конкурс на тема  „Българските архитектурни паметници в макети“. Той е организиран от Министерството на образованието и науката, РИО – Варна, община Варна и Общинския детски комплекс. Целта на конкурса е да се засили интересът на учениците към историята на България и към архитектурните паметници, създадени преди и след Освобождението. Проявата е посветена на националния празник 3 март. Темата е „Часовниковата кула“, а макетите могат да бъдат както на известни кули, така и изработени по идея на участника. Конкурсът е индивидуален.
Право на участие имат всички ученици от I до XII клас от училищата и извънучилищните звена, читалища и школи. Класирането е във възрастовите групи I – III, IV – V, VI – VIII и IX – XII клас.
Творбите се изпращат на адрес: Общински детски комплекс - Варна, ул. „Петко Каравелов“ 3, ет. 2, кабинет №4. Макетите се изпращат само с куриер за сметка на участника.
Всички условия на конкурса – на сайта www.odk-varna.com.~

 

Коментари

Новини Варна