IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
08:22 | 4 януари 2015
Обновен: 12:38 | 19 октомври 2024

Пътищата във Варненска област са сухи и проходими

От 14:00 ч. до 20:00 ч. се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите

По материала работи: Лиляна Трънкова
Пътищата във Варненска област са сухи и проходими

Пътищата от републиканската пътна мрежа във Варненска област са сухи и проходими. Видимостта е добра. Времето е облачно и тихо, с температури от -1 до +4ºС. На територията на Областно пътно управление – Варна няма затворени пътища и въведени ограничения, съобщи Агенция пътна инфраструктура.

Движението по автомагистрали „Хемус” и „Черно море” е без ограничения, пътните настилки и на двете магистрали са предимно сухи. Днес е последния от празничните почивни дни и се очаква засилен трафик по основните пътни направления. От пътна полиция съветват шофьорите да бъдат особено внимателни, да не тръгват на път с неизправни автомобили, да карат със съобразена скорост.

Заради очакваното натоварване по пътищата днес от 14:00 ч. до 20:00 ч. се ограничава движението на тежкотоварните превозни средства над 12 тона по автомагистралите и определени направления от републиканската пътна мрежа. Ограниченията важат за автомагистралите, с изключение на участъка Харманли - ГКПП „Капитан Андреево“ от АМ „Марица“.

За областите Варна и Добрич забраната се въвежда и за път 1-9 Дуранкулак-Варна–Бургас. Ограничението не важи за МПС, превозващи бързоразвалящи се хранителни продукти и товари на температурен режим, живи животни и опасни товари.

Коментари

Новини Варна