IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 22°
Новини Варна
20:30 | 29 юни 2018
Обновен: 10:26 | 20 септември 2024

Откриха изложбата живопис на Васил Стоев

Експозицията в галерия “Тереза Зиковска” може да се разгледа до 20 юли

По материала работи: Слав Велев
Откриха изложбата живопис на Васил Стоев

Ценителите на живопистта в морската ни столица ще бъдат изкушени от новата изложба на Васил Стоев. Той е подредил картините си в новата галерия “Тереза Зиковска”.


Васил Стоев е роден в Пловдив. Завършил е Националната художествена академия в класа на проф. Александър Поплилов.Неговото творчество е част от неповторимото богатство на пловдивските художници, оставили трайна следа в българската живопис и в европейската култура. По –популярен в чужбина – с успешни изложби в Австрия, Швейцария, Франция,Белгия, Холандия, САЩ, Малта, Турция и др. страни, той отново гостува във Варна. Този път домакин е Галерия “Тереза Зиковска”.
 

Открил своята индивидуалност, освободил се от каноните на зависимостта, Васил Стоев борави с всички цветове и техните нюанси. В платната му има много движение и настроение. И въздействат като в огледало, в което откриваме и неизвестното, и неочакваното. Колкото и да е странен неговия картинен език и далеч от реалността, зрителят не подминава неговите прозрения и послания и без съпротива ги приема като свои.
Открита на 29 юни, изложбата на Васил Стоев ще продължи до 20 юли.

 

Кирил Аспарухов

Коментари

Новини Варна