IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
19:24 | 13 май 2018
Обновен: 17:40 | 26 септември 2024

65 години организирана извънучилищна дейност отпразнува ОДК - Варна

Мотото е „Традиции, корени, съвременност, криле...”

По материала работи: Слав Велев
65 години организирана извънучилищна дейност отпразнува ОДК - Варна

65 години организирана извънучилищна дейност във Варна и 25 години от създаването на Общинския детски комплекс бяха отбелязани с тържествен педагогически съвет. Мотото е „Традиции, корени, съвременност, криле...”.
 

Равносметката, по думите на ръководителя на Общинския детски комплекс Монка Николова, е, че все повече хора осъзнават смисъла на извънучилищната дейност. „Родителите осъзнават, че по този начин детето им е спасено, защото се занимава с нещо полезно. То излиза от затворената рамка на училищния режим и има възможност да се посвети на това, което му е интересно, да се срещне с други деца и да намери съмишленици. Гордеем се и с авторските програми на нашите учители, с тяхната квалификация и опит“, подчерта Монка Николова.
 

По време на тържественото събитие беше представена изложба с експонати - детски творби на школи по изобразително и приложно изкуство „Палитра” и „Импресия”, школи по конструиране „Сръчни ръце” и  народни занаяти  „Творилницата”, школи „Православни християнски ценности и традиции”, школа по фотография „Позитив“ и школа по художествена фотография.

 

Нина Рускова, Елена Кирова

 

Коментари

Новини Варна