IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
11:35 | 8 декември 2014
Обновен: 15:25 | 21 октомври 2024

Ситуацията в Община Дългопол е спокойна

Камчия се е прибрала в коритото си

По материала работи: Лиляна Трънкова
Ситуацията в Община Дългопол е спокойна

Ситуацията в Община Дългопол е спокойна, процесите се контролират до пълното осигуряване на безопасността на населението. Това съобщи за Радио „Фокус” – Варна Румяна Драйчева от пресцентъра на общината. Според наблюденията на Щаба за координация при бедствия и аварии в Дългопол през изминалите 48 часа нивото на река Камчия е спадало средно с 8 до 10 сантиметра на час. Малкото валежи са позволили и нормалния отток на водите, изпускани от язовир „Тича”.

Днес реката вече се е прибрала в коритото си и отпада необходимостта от ежечасно замерване на нивото. От „Напоителни системи” са информирали, че до преливането на язовир „Цонево” остава 1 метър, което при средно дневно покачване от 30 сантиметра ще се случи още в края на тази седмицата. Екипите продължават контролираното изпускане на язовирите „Елешница” и „Цонево”, за да балансират постъпващите водни количества от едновременното изпускане и преливане на язовир „Камчия”. Изчисленията им показват, че при липса на обилни валежи това ще се случи без никакви допълнителни усложнения, допълни Румяна Драйчева.

Коментари

Новини Варна