IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
19:43 | 2 декември 2014
Обновен: 16:20 | 23 август 2024

Интересът към малките апартаменти се запазва

Подобни имоти най-често се купуват с цел инвестиция, коментират експерти

По материала работи: manager
Интересът към малките апартаменти се запазва

Интересът към покупката на малки апартаменти във Варна се запазва. Това каза пред вестник „Черно море“ брокерът Димитър Колев.


Като цяло и в национален мащаб малките апартаменти са повече търсени от клиентите. Това се дължи на ниската им себестойност, както и на нежеланието на банките да отпускат кредит, покриващ цялата продажна сума.


Големите апартаменти са обект на интерес предимно от страна на семейства с две и повече деца, каза Димитър Колев. Повечето хора търсят нещо малко. Все повече клиенти преди покупка питат и какъв ще е данъкът, който ще дължат, ако станат собственици на имота. Това също е важно за тях, допълни брокерът.

 

Според експерта не бива да се пренебрегва и фактът, че малкият апартамент се поддържа по-лесно. Това в трудни години не е никак за подценяване, смята Колев.

 

Малките апартаменти са предпочитани и от клиентите, които купуват с цел инвестиция. За студентски и курортен град като нашия това е подходяща инвестиция, защото лесно могат да отдадат имота под наем на учащи или туристи, каза Димитър Колев.

 

Разбира се, има сегмент от клиенти, които са заможни и искат своето – голяма площ в затворен комплекс. Процентът на тези купувачи обаче не е толкова висок, смята брокерът.
 

Деян Михайлов

 

Коментари

Новини Варна