IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Новини Варна
08:27 | 1 декември 2014
Обновен: 13:00 | 21 октомври 2024

Пътищата в областта са мокри, но проходими

Частично заледени са улиците в крайните квартали „Възраждане” и „Владиславово”

По материала работи: Лиляна Трънкова
Пътищата в областта са мокри, но проходими

Републиканските пътища във Варненска област са проходими, видимостта е добра, но пътните настилки са мокри и на места заледени и хлъзгави. Превалява слаб дъжд в областта. Машини на Областно пътно управление – Варна поддържат пътищата в региона. На места е имало заледявания, но са взети необходимите мерки. Движението по автомагистрали „Хемус” и „Черно море” е без ограничения. Пътните настилки в града са мокри, частично заледени в крайните квартали „Възраждане” и „Владиславово”, където превалява дъжд, примесен със сняг. Вътрешните улици са частично заледени и движението е затруднено.
От пътна полиция и агенция "Пътна инфраструктура" съветват шофьорите да не тръгват на дълъг път, ако колите им не са подготвени за пътуване при зимни условия. Препоръчва се на шофьорите на тежкотоварни моторни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи. Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за движение при зимни условия, затруднява достъпа на снегопочистващата техника и възпрепятства пътуването на всички останали шофьори.

 

Коментари

Новини Варна