IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
16:41 | 18 ноември 2014
Обновен: 08:33 | 17 октомври 2024

Откриват платформа за онлайн дарения

Tя ще включва непрекъснато обновяващ се списък на проекти на местни неправителствени организации

По материала работи: Златина Добрева
Откриват платформа за онлайн дарения

Първата активна виртуална платформа за онлайн дарения ще заработи във Варна. Тя ще бъде интегрирана в сайта на фондация „Обществен дарителски фонд за Варна“ – www.odfv.org. С развиване на съвременните технологии едно от най-големите предизвикателства за насърчаване на дарителството е достигането до повече дарители чрез уеб-базирани платформи, смятат от организаторите на идеята. Онлайн платформата за даряване ще включва непрекъснато обновяващ се списък на проекти на местни неправителствени организации, които търсят финансиране от дарители за реализиране на своите идеи, конкретната търсена сума и набраните до момента средства. Обществен дарителски фонд за Варна се ангажира с разпределянето на набраните средства за различни каузи към съответните неправителствени организации под формата на грантове и отчитане на резултатите от финансираните проекти към дарителите. Фондът има натрупан опит в областта на отпускането на грантове, което ще позволи успешното реализиране на тази дейност. Той е една от малкото организации в България, която системно работи за развитие на местното дарителство. През 2013 г. Обществен дарителски фонд за Варна финансира проекти на 23 НПО и неформални групи за над 62 000 лв.
В рамките на инициативата се предвижда още да се повиши капацитетът на НПО за работа с дарители, което ще доведе и до повишаване на тяхната финансова устойчивост. Ще бъдат обучени над 20 НПО от Варненска област за набиране на средства чрез дарителство по ведомост, маркетинг, свързан с кауза, дарителски кръг, онлайн кампании, директен дебит, ефективни благотворителни събития и др.

Коментари

Новини Варна