IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
17:07 | 12 ноември 2014
Обновен: 08:49 | 17 октомври 2024

С благодарности уволниха шеф на “Пазари”

Бивш зам.-директор на дружеството сяда в стола на досегашния председател на борда на общинската фирма

По материала работи: Златина Добрева
С благодарности уволниха шеф на “Пазари”

С писмена благодарност от страна на групата на СДС – ДА в Общинския съвет бе сменен шефът на борда на директорите във фирма “Пазари” ЕАД. Това стана ясно по време на втория ден от 36-ото заседание на местния парламент.
Варненският Общински съвет прие да освободи от поста досегашния председател на борда на общинската фирма „Пазари“ ЕАД Миглена Георгиева и назначи на нейно място Емил Иванов, който в миналото е работил в дружеството.
Предложението за рокадата идва от групата на на СДС – ДА, призна председателят на формацията д-р Янко Станев след питане от страна на независимия съветник Христо Атанасов, който поиска да разбере кой е внесъл искането и какви са били мотивите му. Той поясни, че договорът на Георгиева изтича скоро и не е ясно защо смяната й се налага толкова спешно.
От БСП поискаха да разберат какво налага рокадата на шефа на директорския борд на едно успешно дружество, приключило отчетната година на печалба.  
Нямаме драма с Миглена, а с някои похвати, с които се работи, и в последните няколко заседания се налагаше да теглим данни, свързани с “Пазари”, коментира от трибуната д-р Станев, като добави: “Ние имаме писмена благодарност към жената за това, което е свършила”. “Преди 8 месеца изразихме готовност да направим промени за бъдещото развитие на фирмата, като предлагам този пост да се заеме от Емил Иванов, който е бивш зам.-директор на “Пазари”, добави Станев.
“Ако не се лъжа, той преди това беше представител на ДПС и като такъв стана общински контрольор на ДКЦ „Чайка“, репликира шефът на групата на СДС-ДА, съветникът Ивайло Бояджиев. В отговор Станев отново поясни, че Емил Иванов е дългогодишен член на СДС до момента.

Коментари

Новини Варна