IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
16:59 | 11 ноември 2014
Обновен: 14:10 | 10 август 2024

Съветници се скараха за наем от 18 600 лв. на трима лекари от Терапията

Пръв на идеята се противопостави председателят на комисията по здравеопазване Лидия Петкова

По материала работи: Златина Добрева
Съветници се скараха за наем от 18 600 лв. на трима лекари от Терапията

Варненските общински съветници се скараха за осигуряването на средства от градския бюджет, които да покрият разходите на трима специалисти, командировани в УМБАЛ “Св. Марина”. Отпускането на 18 600 лв. се превърна в ябълката на раздора за варненските народни избраници по време на 36-ото заседание на местния парламент.
Пръв на идеята се противопостави председателят на комисията по здравеопазване Лидия Петкова. Според нея в града има редица други болнични заведения с по-малък бюджет от Терапията, които се нуждаят от спешна финансова помощ, за да платят заплати на служителите си. Срещу покриването на наема на лекарите с общински пари се обяви и д-р Ивайло Бояджиев. Според него така ще се ощетят някои от стотиците граждани, кандидатстващи за еднократна здравна помощ от страна на местната власт в града.
От другата страна застанаха съветниците от мнозинството, които подкрепиха отпускането на средствата за наем на лекари специалисти. Според тях основна част от докторите били преподаватели в Медицинския университет в града, който не разполагал с финансов ресурс да покрие наема на командированите специалисти.
В крайна сметка с 28 гласа за, 8 против и 9 „въздържал се" съветниците приеха искането за отпускане на 18 600 лв. за покриване на наема на общо трима лекари.

Коментари

Новини Варна