IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Новини Варна
15:28 | 11 ноември 2014
Обновен: 18:39 | 18 август 2024

Математиците с 23 награди от състезание по физика

МГ – Варна, бе представена достойно от 39 възпитаници на школото от седми до дванадесети клас

По материала работи: Златина Добрева
Математиците с 23 награди от състезание по физика

23 призови места извоюваха възпитаници на МГ „Д-р П. Берон“ на есенното национално състезание по физика в Плевен. В него взеха участие 368 ученици от цялата страна. МГ – Варна, бе представена достойно от 39 възпитаници на школото от седми до дванадесети клас.
При седмокласниците с първи награди са Димитър Опърлаков и Тихомир Тодоров. Носителки на втора награда са Виктория Гарджева, Десислава Петрова и Станислав Василев, а на трета – Йоана Шомова. В отборното класиране варненските седмокласници са втори. Ръководител на учениците е Сашка Миланова.
В състезанието на деветокласниците носителка на златен медал е Мартина Борисова. Сребро има Християна Кьосева, а носителки на втора награда са Елена Стоева и Асел Исмолдаева. Трета награда има Александър Стоянов. Деветокласниците от МГ са първи отборно, техен ръководител е Петя Костадинова.
При учениците от 10 клас бронзова медалистка е Пламена Тодорова. С първи награди са двама варненци - Илиян Йорданов и Виктор Мирев. Носители на втора награда са Веселина Стефанова и Пламен Николов, а на трета - Самуил Самуилов. В отборното подреждане десетокласниците са втори, техен ръководител е Силвия Захариева.
В надпреварата на 11 клас варненци са втори отборно, с втори приз индивидуално е Десислава Георгиева. Ръководител на учениците е Пенка Ненкова.
В разработките на специална тема – по програма за международната олимпиада по физика, Станислав Щерев от 12 клас има отлично представяне с четвърти резултат и втора награда. Отлично са се представили още Павел Попов от 11 клас и Иван Попов от 12 клас. Техни ръководители са Петя Костадинова и Пенка Ненкова.

Коментари

Новини Варна