IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Новини Варна
12:14 | 28 октомври 2014
Обновен: 13:36 | 12 октомври 2024

Баба помогна да спипат поредния ало-измамник

По данни на полицията измамникът е с няколко криминални регистрации и вече е бил осъждан

По материала работи: Лиляна Трънкова
Баба помогна да спипат поредния ало-измамник

В рамките на два дни варненската полиция задържа трети телефонен измамник, успял да измъкне солидна сума от наивни страци. В последния случай съобразителна пенсионерка помогна да полицията.
След като преди ден в ареста попадна 61-годишен варненец, завлякъл две дами с 2400 лв. и 12 500 евро, разследващите успяха да спипат 37-годишен гастрольор от Житница, поискал от 80-годишна пенсионерка от Аксаково 3000 лв. По данни на полицията измамникът е с няколко криминални регистрации и вече е бил осъждан. Преди ден той пробутал на възрастната жена една от изпитаните през годините схеми. Обяснил й, че неин роднина, който живее в чужбина, е изпратил колет със солидна сума, но, за да се освободи от митницата, трябва да се дадат първо 3000 лв. Старицата се усетила навреме, че става въпрос за измама, приела да се срещне с посредника и веднага, след като се уговорила с него, звъннала в полицията. Мъжът е задържан в момента, в който взел парите от пенсионерката.

 

Коментари

Новини Варна