IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Новини Варна
16:13 | 9 август 2017
Обновен: 15:24 | 29 септември 2024

За седма поредна година моделисти редят изложба в Археологическия музей във Варна

Експозицията може да се разгледа от 12 до 27 август, а конкурсната част от програмата е в последните два дни

По материала работи: Слав Велев
Снимка Ели Маринова, архив

За седма поредна година моделисти от Варна и страната ще покажат макети, изработени от тях в сборна изложба в Археологическия музей. Поканени са и участници от чужбина. Ще бъдат показани макети на самолети, танкове, автомобили, кораби и др. фигури, изработени от различни материали – картон, пластмаса, дърво и др., както и 3D оригами. Изложбата може да се разгледа от 12 до 27 август, а конкурсната част от програмата по традиция е в последните два дни. С грамоти и медали ще бъдат наградени най-добрите в различните категории, обособени според вида на макета. Ще бъдат отличени най-прецизните работи, като ще се следи моделите да са чисто сглобени и добре боядисани. За участие в изложбата няма ограничение – нито във възрастта на авторите, нито в тематиката на техните макети, нито в материалите, които могат да се използват. 


Целта на проявата е да популяризира стендовия моделизъм като хоби. Това е интересен начин за прекарване на свободното време, убедени са организаторите от „Модел клуб-Варна“. 


Полина Петрова
 

Коментари

Новини Варна