Варна 18°
fallback
Новини Варна
10:22 | 10 август 2015
Обновен: 13:17 | 27 октомври 2024

Иван Портних: Умишлено подвеждат протестиращите във Варна

„На тази общинска сесия имаше много страсти – бяха дошли граждани, за да споделят тревогите си, но имаше и много провокатори“

По материала работи: Деян Михайлов

„Хората бяха подведени. Никой не е говорил за ромски блок. Поне докато аз съм кмет, такъв блок няма да има. Това заяви кметът на Варна  Иван Портних пред БНТ в коментар на протестите, избухнали на сесията на местния общински съветн миналата седмица. Според него заинтересовани хора умишлено пуснали слуха, че ще има специален блок за роми във варненския квартал "Възраждане".

„На тази общинска сесия имаше много страсти – бяха дошли граждани, за да споделят тревогите си, но имаше и много провокатори, добре познати на варненци, които не ги беше довела гражданската им съвет, каза кметът. Според него проблемната ситуация е била породена от необходимостта да се вземат важни решения за финансирането на проекти на общината като “стартът на проектирането на рибарското пристанище на града, пречиствателната станция на Златни пясъци”, “приключване на проекта за градската пречиствателна станция за около 24 млн.”, Сдружението “Варна – европейска младежка столица 2017″, както и изтичането на концесионните договори за сметосъбиране и стартиралата процедура за сключване на нови. Портних коментира и предстоящото прехвърляне на всички линии във Варна към общинска фирма "Градски транспорт". "Оставихме сериозен толеранс на частния превозвач да трансформира бизнеса си. Гарантираме работа на кондукторите и шофьорите. Но луксът за частен превозвач се прала от населението. Загубата излиза видимо или невидимо от джоба на всеки един варненец", заяви той.

Автор на статията:
Деян Михайлов
0 коментара
fallback
fallback