IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 18°
Новини Варна
12:22 | 10 август 2015
Обновен: 00:34 | 25 октомври 2024

Премиерът открива в събота новата трафик кула във Варна

Бойко Борисов ще пререже лентата на 15 август

По материала работи: Борис Проданов
Премиерът открива в събота новата трафик кула във Варна

Новият брегови център във Варна, който служи за управление на корабния трафик ще бъде официално открит за Празника на града (15 август). Лентата ще бъде прерязана от премиера Бойко Борисов, разбра Медийна група "Черно море" от представители на охраната на Морска гара, които са получили директиви за засилени мерки за сигурност в събота.


С придобивката България ще отговори на европейските изисквания за ефективен и безопасен морски транспорт. Системата за мониторинг ще послужи за осигуряване и по-чисти води в крайбрежната морска зона.


Със своите 4 етажа и 1000 м разгъната площ и модерен дизайн, варненската трафик кула ще събере всички дейности за контрол на движението на корабите до северната граница на България. Има място за ситуационен център, в който при кризи и аварии ще се вземат решенията.


Сред подсистемите за безопасност на корабоплаването фигурират и автоматизираната индентификационна система. Тя гарантира проследяване на корабите, както и мощно радарно покритие, позволяващо откриване по физически параметри, камери и метеодатчици.

 

Коментари

Новини Варна