IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Новини Варна
14:25 | 2 август 2015
Обновен: 00:28 | 13 септември 2024

Пускат нови 5 км от магистрала "Хемус"

Участъкът Белокопитово - Каспичан ще бъде открит утре от министър Лиляна Павлова

По материала работи: Слав Велев
Пускат нови 5 км от магистрала "Хемус"

Участъкът от АМ "Хемус" Белокопитово – Каспичан и най-големият у нас пътен възел – „Белокопитово“, през който ще се осъществява връзката с първокласните пътища Русе - Варна и Коритна - Белокопитово, ще бъде открит утре, съобщават от пресцентъра на МРРБ, цитирани от "Дарик". Общата дължина на отсечката е 4,898 км.
 

В присъствието на министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и председателя на УС на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Лазар Лазаров при пътен възел „Белокопитово“ ще бъде отслужен водосвет за здраве и безаварийно пътуване по новия магистралния участък. На церемонията са поканени министър-председателят Бойко Борисов, областният управител на Шумен Донка Иванова, кметове от региона и др.
 

Проектът за изграждане на близо петкилометровия участък между Белокопитово и Каспичан от АМ „Хемус“ е реализиран по програма „Ново строителство“ на Агенция „Пътна инфраструктура“ и е изпълнен изцяло със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 66 млн. лв.

Коментари

Новини Варна