Варна °
fallback
Живот
10:34 | 5 март 2017
Обновен: 13:11 | 29 април 2025

Тутманик със сирене и кашкавал

Да ви е сладко!

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

1 кубче мая

300 г сирене

200 г кашкавал

1 ч.ч. прясно мляко

2 яйца

4 ч.ч. брашно

1 ч.л. сол

1ч.л. захар

1 с.л. олио

1 с.л. оцет

олио за намазване

Приготвяне:

Маята се разтваря в малко мляко заедно със захарта и солта. В по-голям съд изсипете вече разтворената мая. Към нея добавете яйцата, останалото мляко и останалите продукти. След като замесите меко тесто, трябва да го оставите да си почине за около 20 минути.

 

След това го разделете на топки и ги разточете на правоъгълни кори. Всяка една от корите трябва да се намаже с олио и се поръсва с натрошено сирене и нарязания на кубчета кашкавал. След това навийте на руло и нарежете на парчета.Подредете парчетата в намаслена тавичка (изправете ги като пънчета). Оставете тутманика да си почине за около 45 минути. Преди да го сложите във фурната може да го намажете с жълтък и прясно мляко. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса до готовност.

 

az-jenata.bg

 

Четете още: 10 истини за срещите след 30

 

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback