IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
11:46 | 3 март 2017
Обновен: 18:35 | 29 март 2025

Учени съветват как най-правилно да консумираме млечните продукти

Ето какво отчитат експертите

По материала работи: Борис Проданов
Учени съветват как най-правилно да консумираме млечните продукти

„Американски учени съветват как най-правилно да консумираме млечните продукти - към приема им задължително трябва да прибавим и витамин D.

 

Експертите отчитат факта, че консумацията на мляко и на млечни продукти, като сирена, кашкавали и кисело мляко в зряла възраст, намалява загубата на плътността на костната тъкан. Това е най-видимо в областта на бедрата и на гръбначния стълб. Ефектът е още по-добър, ако хората от споменатата възрастова група приемат успоредно с тези продукти и добавки, съдържащи витамин D.

 

Тези биологично активни вещества стимулират усвояването на калция, съдържащ се в млякото и продуктите на негова основа. Този елемент е една от главните градивни структури на костната тъкан.

 

Специалистите са убедени, че съчетаният прием на витамин D с млечни продукти може да подобри качеството на живота на над десет милиона американци на възраст над 50 години. Те са диагностицирани с остеопороза - заболяване, характерно с ниската маса на костната тъкан.

dariknews.bg

Коментари

Новини Варна