IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
18:31 | 10 август 2016
Обновен: 16:26 | 1 октомври 2024

Съдят Ед Шийрън за плагиатство

Копирал от Марвин Гей

По материала работи: Деян Михайлов
Съдят Ед Шийрън за плагиатство

 

Британският музикант Ед Шийрън беше обвинен, че хитовата му песен Thinking Out Loud е копирана от песента на Марвин Гей Lets Get It On от 1973 г. Вносители на иска са наследниците на Ед Таунсенд, съавтор на песента на Гей, предаде Rollingstone.  Факсимиле: rollingstone.com Според тях Шийрън доста сериозно е заимствал – и в мелодията, и в хармонията, и в ритъма на своята композиция. 
Само преди два месеца двама музиканти от Калифорния – Мартин Харингтън и Томас Ленърд, обвиниха Шийрън, че незаконно е почерпил вдъхновение от тях за друга своя песен – Photograph. Двамата настояват, че заради това Шийрън трябва да им плати 20 млн. долара, предаде BTV.  Ед Шийрън е носител на награда „Грами” и е един от най-продаваните млади изпълнители на Острова. Освен композиции, които сам изпълнява, той пише песни за нашумели изпълнители като „Уан дайрекшън”, Тейлър Суифт и Джъстин Бийбър.

 

24chasa.bg

Коментари

Новини Варна