IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
12:39 | 19 септември 2014
Обновен: 09:33 | 20 октомври 2024

Хапчета за мъже ще блокират хормона на любовта

Хапчета за мъже ще блокират хормона на любовта

По материала работи: Златина Добрева
Хапчета за мъже ще блокират хормона на любовта

Хапчетата, които блокират хормона на любовта окситоцин, може да се окажат нов инструмент за лечение на преждевременна еякулация.
Клиничните тестове на медикамента, създаден от британски учени, започват по-късно този месец. Таблетките ще влияят на хормона окситоцин, който повишава сексуалната възбуда и често е виновен за прекалено бързите забавления на партньорите. Хапчетата са създадени, за да блокират усвояването на окситоцина от клетките.
При някои мъже сексът може да трае само няколко минути и дори секунди, което намалява самочувствието и предизвиква проблеми в отношенията с половинката. За много хора проблемът е само в спалнята, но той може да причини и болести като диабет, множествена склероза, високо кръвно налягане, заболявания на простатата и др., пише БГНЕС.
Тестове върху животни доказват ефективността на лекарството. Предстои то да бъде изпитано върху 90 мъже на възраст от 18 до 60 г. Експериментът ще се проведе в САЩ и Австралия, а доброволците ще получават доза от таблетките между 1 и 6 часа преди полов акт.

Коментари

Новини Варна