IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
17:01 | 9 септември 2014
Обновен: 21:04 | 14 октомври 2024

Мадам Тюсо с восъчна фигура на принц Хари

Мадам Тюсо с восъчна фигура на принц Хари

По материала работи: Юлиян Атанасов
Мадам Тюсо с восъчна фигура на принц Хари


Ако снимката на принц Хари, заобиколен от красиви момичета, ви сe струва малко съмнителна, спокойно – това е само восъчно копие на един от най-желаните мъже във Великобритания, пише БГНЕС.
Восъчната фигура на принца беше открита в музея на "Мадам Тюсо" в британската столица по повод 30-тия му рожден ден на 15 септември. Восъчният Хари е облечен във военната си униформа, а статуята замести 22-годишния Хари в традиционен син костюм, който беше изложен от 2006 г.
Фигурата струва 150 000 паунда и е направена от специален екип от скулптори. За удивително точното копие на престолонаследника със същия цвят на косата и кожата, художниците работили в продължение на 4 месеца.
Новият принц ще бъде разположен в компанията на принцът на Уелс и херцогиня на Корнуол, както и херцогът и херцогинята на Кеймбридж, Нейно Величество кралицата и херцогът на Единбург.
"Нашите кралски особи са сред най-популярните тук", коментира говорител на музея в Лондон. "Тъй като старата фигура на Хари го представяше в 20-те му години, рожденият му ден е идеален повод да създадем чисто нова фигура", обясни той.
Музеят винаги е бил гостоприемен за кралското семейство още от неговото създаване през 1835 г., когато била поставена фигура на Уилям IV. Нейно Величество кралицата е била моделирана над 20 пъти, а през годините е посетила музея шест пъти.

Коментари

Новини Варна