IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
05:13 | 28 август 2014
Обновен: 10:13 | 17 октомври 2024

DJ Diass ще участва в Amsterdam Dance Event

DJ Diass ще участва в Amsterdam Dance Event

По материала работи: Златина Добрева
DJ Diass ще участва в Amsterdam Dance Event

Алфа радио е медиен партньор на най-големия клубен фестивал за електронна музика
Талантливият български DJ Diass ще участва в тазгодишното издание на най-големия клубен фестивал за електронна музика в света – Amsterdam Dance Event (ADE).
Пламен Василев, както е рожденото име на Diass, ще се включи в шоукейса на италианския лейбъл Stereophonic заедно с още трима българи – певицата Diva, DJ Silver Ivanov & DJane Koki, и още неколцина техни колеги чужденци. Diass и Diva ще представят на живо в холандската столица поне 2 чисто нови колаборации. Партито им е в третия от общо петте дни на ADE 2014 – 17 октомври, в клуб на едно от най-оживените места в Амстердам – Rembrandtplein. Клубът е едно от общо над 300-та места, където по време на ADE 2014 ще се изявят около 3000 артисти, занимаващи се с електронна музика.
В последните години ADE се доказа като една от най-важните платформи за електронна денсмузика. В конферентния панел по традиция ще се проведат големи и камерни семинари, майсторски класове, сесии, дискусии и интерактивни модули. А за фестивалната публика ще има повече от 300 партита и няколко паралелни фестивала – Awakenings (за техно музика), Amsterdam Music Festival (за прогресив електроника), Hard Dance Event (за най-твърдите стилове в електронната музика) и др.
3 дни преди началото на ADE 2014 пък, от Лондон към Амстердам с велосипеди ще тръгнат видни диджеи и представители на електронната денсмузикална индустрия. Cycle to ADE е благотворително събитие, организирано от Resident Advisor за събиране на средства за построяване на музикално училище в един от кварталите на Кейптаун, Южна Африка по проект на неправителствената организация Bridges for music. Сред велосипедистите ще бъдат техно-гуруто Chris Liebing и арт-директорът на ADE – Alex Slagter.
ADE 2014 ще се проведе от 15 до 19 октомври 2014 г. под организацията на The Amsterdam Dance Event Foundation, инициатива на Buma Cultuur (организация с идеална цел, създадена да подпомага и промотира холандската музика).
От 2009 г. българското радио за електронна музика Алфа радио е медиен партньор на събитието. DJ Diass започна кариерата си именно от Алфа радио – през 2008 г. той спечели конкурса за млади таланти, организиран от радиото, DJ STARt. През годините досега той участва активно в програмата на Алфа, както на живо от различни партита в България, така и с неизброимо количество хитове, които неуморно твори. В началото на 2015 г. предстои реализацията на третия албум на DJ Diass.

Коментари

Новини Варна