IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
13:21 | 12 август 2014
Обновен: 00:38 | 16 октомври 2024

Избраха последната “Принцеса на Варна”

Избраха последната “Принцеса на Варна”

По материала работи: Златина Добрева
Избраха последната “Принцеса на Варна”

Липсата на финансова помощ от страна на общината доведе до краха на поредния конкурс за красота, превърнал се в символ на морската столица. Кирил Аспарухов сложи красива точка на още една поредица от шоу конкурси. След ХХ издание на конкурса “Мис и Мистър Тийнейджър - Варна” той се раздели и с шоу конкурса “Принцесата на Варна”, който се провежда за наградите на кмета на Варна, на областния управител и ДКС.
Тази година престижната надпревара бе посветена на Годината на коня. Шоуто  започна с дефиле на коне пред Летния театър, които бяха яздени от Кирилка Христова – един от  организаторите на конкурса, и Принцесата на Варна за 2012 г. – Анджелина Стоянова. След въвеждане на журито в Летния театър започна истинският спектакъл.
Тропот на коне, цвилене и... 15 амазонки в І кръг, в който се включиха и 5-има танцьори от Клуб по спортни танци “Одесос денс”. Във втори кръг – бански костюми, сцените бяха като “копие” от плажа – свалки, закачки, импровизации и... замириса на море. В трети кръг, най-силния като хореография, на класическото изпълнение на Том Джоунс амазонките бяха пременени с официалните облекла на Модно студио Г, които се “сляха” с мъжете в ритъма на танго...
Пет бяха финалистките, които отговаряха на въпросите на автора на конкурса Кирил Аспарухов. Те бяха провокирани с Вапцаров, с народна поговорка, с критерия за лично щастие, с филмовите конкурси на Варна и с предстоящата кандидатура на морския град за европейска столица на културата, като отговорите им бяха повече от прилични!
В забавната програма се включиха Балетна школа “Рондо” при ОДК – Варна, Виктория Георгиева от “Ангелски гласове” на Атанаска Липчева, която спечели І награда на Международния конкурс за млади поп и рок изпълнители “Малки звездички – Златни пясъци”, и Боряна Христова – АМИРА, носителка на І награда от последното издание на конкурса “Откритие” и носителка на 5 Гранд при от наши и чуждестранни конкурси.
Наградата на публиката спечели Таня Йосифова, ученичка в ПГИ “Г. С. Раковски”, на 18 години, зодия Близнаци, от Варна. След титлата “Мис Тийнейджър Варна 2014” тя се класира и като първа подгласничка на новата Принцеса на Варна 2014. Таня е състезателка по спортни танци в “Одесос денс” и е вече  в топ 10 на България по десетте танца. На трето място журито с председател Никола Манев класира ученичката от СОУ “Найден Геров” – Саня Янкова, на 17 години.
С най-много гласове за първо място журито отдели Персияна Йорданова, на 17 години, от Варна, зодия Овен. Тя е ученичка в СОУ “А. С. Пушкин”. Хобито й са спортните танци, като и тя е член на клуб “Одесос денс”.  Великолепен сценарий, убедителна водеща – стюардесата и носителка на много корони и ленти от конкурсите за красота – Делена Кирилова. Пълен Летен театър. Стегната организация. Динамични турове.
И единственият конкурс за красота, “допуснат” на сцената на легендарния Летен театър, отива в историята.
Михаил Александров

Коментари

Новини Варна