Варна
fallback
Живот
05:01 | 12 август 2014
Обновен: 22:47 | 19 октомври 2024

Откриха мъртъв Робин Уилямс (ВИДЕО)

Откриха мъртъв Робин Уилямс (ВИДЕО)

По материала работи: Златина Добрева

Американският актьор Робин Уилямс е починал. Както изглежда, става въпрос за самоубийство, съобщи полицията, цитирана от световните агенции.63-годишният Уилямс е бил открит мъртъв в дома си в окръг Марин каунти, Северна Калифорния.Съдебните лекари подозират, че става въпрос за самоубийство чрез задушаване.Уилямс, който спечели "Оскар" за най-добър актьор в поддържаща роля през 1997 г. за участието си във филма "Добрият Уил Хънтинг" и има общо три номинации за най-добър актьор за най-престижната награда в света на киното, се е борил с пристрастяването си към алкохола и наркотиците.Миналия месец той влезе в рехабилитационен център в Минесота заради проблеми с алкохола, пише БТА.Негови представители увериха тогава, че Уилямс не употребява наркотици и спиртни напитки, а е постъпил в центъра, за да "донастрои и фокусира" своята трезвеност след период на по-голямо от обичайното работно натоварване.

Съпругата на великия актьор Сюзън Шнайдер потвърди новината чрез съобщение, разпространено чрез говорителя на актьора. „Тази сутрин изгубих съпруга си и най-добрия си приятел, а светът изгуби един от най-титулуваните си актьори и един прекрасен човек”, заяви Шнайдер.

Робин Уилямс е един от най-успешните актьори на нашето време. Зад себе си е оставил филми като Good Morning, Vietnam, "Приключенията на барон Мюнхаузен", "Мисис Даутфайър", "Джуманджи", "Двестагодишен човек". Уилямс стана известен след участието си в телевизионната поредица „Морк и Минди“ (Mork and Mindy) и с участието си в редица популярни филми през 1980-те.Носител е на три "Златни глобуса" и три награди "Грами". Той е на 13-о място в списъка на „100 най-големи комици за всички времена“. През 2009 г. е включен в Дисни Залата на славата като легенда на Дисни.

Холивудски звезди, много от които са работили с актьора и комик Робин Уилямс, споделиха в социалните медии шока и скръбта си от преждевременната му смърт."Робин беше гръмотевична буря на комичния гений и гръмогласният му смях ни даваше сили. Той беше приятел и не мога да повярвам, че вече го няма", заяви режисьорът Стивън Спилбърг."Потресен съм от смъртта на Робин Уилямс", написа в „Туитър“ комикът Стив Мартин и допълни: "Свестен човек, велик талант, партньор на сцената, истинска душа.""Никой не разсмиваше хората като Робин Уилямс", каза Дейвид Стайнбърг, мениджър на комика от 35 г. "Той ми беше брат, приятел, сродна душа. Ще ми липсва.""Робин Уилямс караше света да се смее и да мисли. Ще си спомням с уважение това. Велик човек, артист и приятел. Ще ми липсва неимоверно", написа в „Туитър“ актьорът Кевин Спейси.

Автор на статията:
Златина Добрева
0 коментара
fallback
fallback