IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
17:18 | 11 август 2014
Обновен: 08:39 | 19 октомври 2024

"Малкият принц" вече е терапия за деца на разведени родители

"Малкият принц" вече е терапия за деца на разведени родители

По материала работи: Юлиян Атанасов
 "Малкият принц" вече е терапия за деца на разведени родители


Аржентински съд нареди на съпрузи, които се развеждат, да четат на децата си романа "Малкият принц" всяка седмица в продължение на 3 месеца, пише БГНЕС. Романът "Малкият принц" е преведен на 250 езика и е продаден в повече от 140 милиона копия по целия свят. Смята се, че той помага на децата да приемат странностите на света на възрастните.
Съпрузите, които водят тежка борба в съда, са родители на две деца на 6 и на 13 години. Всеки родител е получил попечителството над едно от децата, но оспорва правилата за виждане на другото дете. В продължение на повече от една година те комуникират помежду си само чрез адвокатите си.
След разгорещен дебат съдът постановил родителите да преминат през курс, в който да четат детски книги на децата си. Първата книга трябва да бъде "Малкият принц". В свободното си време родителите трябва да прочетат Международната конвенция по правата на детето, върху която ще бъдат изпитани от съдия.

Коментари

Новини Варна