IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
14:28 | 10 август 2014
Обновен: 02:18 | 19 октомври 2024

Избират последната “Принцеса на Варна”

Избират последната “Принцеса на Варна”

По материала работи: Борис Проданов
Избират последната “Принцеса на Варна”

Х юбилейно и последно издание на шоу-конкурса “Принцеса на Варна 2014” ще се състои днес на сцената на Летния театър в Морската градина. Събитието се провежда по идея на Кирил Аспарухов и е за наградите на кмета на Варна, на oбластния управител и на Двореца на културата и спорта.
След двоен кастинг до финалната надпревара достигнаха 15 момичета. Едно от тях е от Созопол, друго учи и живее в Швеция. 10 от претендентките са ученички, 4 – студентки, а една работи в бизнес средите на морската ни столица. Хобитата на участничките варират от спортни танци до рисуване и конна езда, плуване и волейбол, художествена гимнастика и бокс... Само 5 от тях ще достигнат финала. Три ще получат най-престижните награди за І, II и ІІІ място.
Традиционно конкурсът преминава през 3 кръга – спортно ежедневно oблекло, бански костюми и официални облекла.
Най-ценната награда е тази, на публиката. Председател на журито традиционно е големият български художник, който живее в Париж – Никола Манев. Компания ще му правят звездата на Народния театър “Иван Вазов” - Мариус Донкин, черната перла на балета, единственият варненец, носител на бронзов медал от Междунардния балетен конкурс във Варна, солиста на Ню Джърси балет, САЩ – Владимир Роже, водещата от ТV “Черно море” – Симона Димитрова и др.
Конкурсът е посветен на Годината на коня. Затова продуцентът на проявата – Кирилка Христова от Модна агенция “Алиа” и “Принцесата на Варна 2012” Анджелика ще дойдат на коне пред Летния театър.
В забавната програма ще вземат участие малките балерини от Балетна школа при ОДК “Рондо” с ръководител Нина Минкова, гласовитите певици Виктория Георгиева от “Ангелски гласове”, носителка на І награда от конкурса “Малки звездички Златни пясъци 2014” и победителката от “Откритие 2014” тази година – Амира – Боряна Христова. За първи път в надпреварата ще участват и 5 топ танцьори от Клуб по спортни танци “Одесос денс”. Сценарият и хореографията са дело на Кирил Аспарухов и Мирослав Милев. Водеща на конкурса ще бъде победителката от много състезания за красота, действащата стюардеса Делена Кирилова.
Конкурсът “Принцеса на Варна 2014” подкрепя кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г. Входът за зрители ще бъде свободен. Начало на шоуто – 20,30 ч.

Коментари

Новини Варна