Варна 17°
fallback
Живот
15:15 | 18 юли 2014
Обновен: 19:22 | 6 октомври 2024

Продадоха резиденция на Тодор Живков за 394 000 лева

Продадоха резиденция на Тодор Живков за 394 000 лева

По материала работи: Ставри Таргов

Резиденцията "Липник" на Тодор Живков, която се намира в Лесопарка край Русе, най-после е продадена. Публичният търг се проведе днес и беше спечелен от русенска фирма.

Новите собственици на имота изрично са подчертали, че не искат името им да се оповестява.

В наддаването за трите сгради са участвали двама кандидати, юридически лица от Русе. Те са наддали по една стъпка от началната цена от 314 020 лева. Тя бе намалена с 20%, след като първият опит за продажба в края на месец май се оказа неуспешен.

В крайна сметка, на днешния търг резиденцията е била закупена за сумата от 394 000 лева. Толкова беше и първоначалната й тръжна цена при първия търг през май. Тогава публичният търг се провали, тъй като кандидатът изтегли предложението си.

Резиденция „Липник" е построена специално за бившите държавни и партийни ръководители на България и Румъния Тодор Живков и Николае Чаушеску. Тя се намира сред горите на Лесопарк "Липник" край село Николово, Русенско.

Резиденция „Липник" принадлежеше на покойният бизнесмен Михаил Михов, придобил скандална известност като Мишо Бирата. Той я придоби през 2008 г. в замяна на пет апартамента. След смъртта му стана ясно, че бизнесменът има огромни задължения и резиденцията бе обявена за публична продан.

Иван Хаджииванов е частният съдебен изпълнител, който водеше процедурите по продажбата на трите сгради на резиденцията.

Черно море

 

Автор на статията:
Ставри Таргов
0 коментара
fallback
fallback