IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 19°
Живот
17:36 | 7 юли 2014
Обновен: 16:38 | 1 октомври 2024

Известни личности, попаднали в затвора

Известни личности, попаднали в затвора

По материала работи: Юлиян Атанасов
 Известни личности, попаднали в затвора



 Животът на "звездите" невинаги е приказка и немалко от тх са попадали зад решетките. За някои от тях този развой на събитията не е учудващ, но други предизвикват истинска изненада. Когато бил на 25 години, Франк Синатра бил арестуван заради съблазняване и прелюбодеяние. Дамата, която ухажвал, била омъжена, затова певецът трябвало да прекара 16 часа в затвора, преди да плати гаранция и да бъде освободен. Кралицата на джаза Били Холидей пък била задържана за злоупотреба с наркотици през 1947 г. След това тя е изпратена за лечение в рехабилитационен център, където прекарва една година. След ареста си певицата е получила забрана да пее в редица нощни клубове в Ню Йорк.
Фронтменът на бандата Aerosmith Стивън Тайлър бил арестуван на 18-годишна възраст за притежание на марихуана, пише БГНЕС.
Китаристът Джими Хендрикс бил задържан преди края на турнето си в Америка и Канада заради притежание на наркотици и нелегална търговия. Според списание "Ролинг Стоун" той бил арестуван от канадската полиция на летището в Торонто, защото в чантата му открили няколко грама хероин.
През 1969 г. арестували Джанис Джоплин, тъй като обидила полицай по време на свой концерт в Тампа. Тя била осъдена за заплашително поведение, но по-късно съдът заявил, че тя "просто е упражнила правото си на свободно говорене".
През 70-те години британският певец Дейвид Бауи бил арестуван за притежание на марихуана. Заедно с него е задържан и певецът Иги Поп.
Когато бил на 22 г. Бил Гейтс се ударил с колата си в пътен знак и бил задържан.
Американският певец Джеймс Браун е арестуван през 1988 г. след полицейско преследване като по филмите. Полицаите изстреляли два куршума по гумите на колата му. Певецът бил задържан за незаконно притежание на оръжие, шофиране в нетрезво състояние и нарушение на множество пътни правила.

Коментари

Новини Варна