IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 12°
Живот
07:53 | 5 юли 2014
Обновен: 06:03 | 19 октомври 2024

"София Прайд" тръгва по улиците на столицата

"София Прайд" тръгва по улиците на столицата

По материала работи: Златина Добрева
"София Прайд" тръгва по улиците на столицата

Седмото поредно издание на шествието "София Прайд" ще се проведе днес в столицата, след като бе отложено от 21 юни заради наводненията в Североизточна България, довели до бедствено положение.
Парадът започва в 17.00 часа пред Паметника на съветската армия, като е планирано шествието да тръгне в 18.00 часа по централните столични булеварди.
"София Прайд" ще завърши с концерт на началната му точка, пише mediapool. Сред изпълнителите на сцената ще са Рут Колева и Александра Александрова от реалитито "България търси талант", съобщават организаторите.
Целта на събитието е да повиши видимостта на хората с различна сексуална ориентация, да поддържа обществения дебат за приемането им и да покаже на хилядите нехетеросексуални българи, че не са сами.
През седмицата над 10 посланици в София направиха официално изявление в подкрепа на "София Прайд", насърчавайки хората и институциите в България да застанат зад непредубедеността и толерантността към тази общност.

Коментари

Новини Варна