Варна 26°
fallback
Живот
12:51 | 15 юни 2014
Обновен: 12:18 | 5 октомври 2024

Полезни ли са черешите за бебетата

Полезни ли са черешите за бебетата

По материала работи: manager

Черешата е първият плод, който зрее в нашите ширини. Тя се счита за много полезна. Освен факта, че това е първият пресен плод, в черешите се съдържа комплекс от витамини, необходими за растежа и развитието на детето. От вкусните черешки то ще получи много витамини - А, С, В, Р и РР, фосфор, желязо и калций. В малките червени плодове се съдържа много йод, калий, въглехидрати, органични киселини, които регулират дейността на стомашно-чревния тракт. Черешите се препоръчват за деца, страдащи от заболявания на пикочните пътища, защото помагат да очисти тялото от пикочната киселина.

В същото време, много родители се тревожат от червеният цвят на черешите. Той се дължи на наличието на пигмента ликопен. Ето защо на деца, които са склонни към алергии, трябва да се дават череши след 3 годинишна възраст и то много внимателно. Преди да го направите по-добре е да се консултирате с лекар.

Внимавайте! "Предозирането" на череши може да предизвика подуване на корема, така че трябва да се уверите, че бебето ви поема вкусният плод умерено.

Автор на статията:
manager
0 коментара
fallback
fallback