Продукти:
100 г бекон 2 бр варена наденица, нарязана 300 г спанак, нарязан 1 глава кромид лук, нарязана на ситно 150 г гъби, нарязани 2 чаени лъжици сол 1 щипка черен пипер 1 яйце оцет на вкус 2-3 резена лимон
Приготвяне: Беконът се нарязва и се запържва леко в сгорещена мазнина, докато хване загар. Към него се добавя лукът и се запържва до карамелизиране. След това се овкусява с подправките и се разбърква добре. Нарязаната наденица се прибавя в дълбоката тенджера и се разбърква с останалите продукти. Когато и тя хване лек загар се добавят спанакът и гъбите. Задушете всички продукти за няколко минути, след което поетапно добавете около 2 литра вода. След като супата кипне, подправете с още сол и пипер, ако се налага. Прибавете и оцета, а накрая застройте с яйцето. Гарнирайте с лимона и сервирайте.
az-jenata.bg