Варна °
fallback
Живот
08:58 | 6 ноември 2015
Обновен: 14:28 | 24 април 2025

Печено свинско, пълнено с ябълки и орехи

Да ви е сладко!

По материала работи: Юлиян Атанасов

Продукти:

5 супени лъжици масло

1 ябълка, обелена, нарязана

1 малка глава лук, нарязана

1 стрък целина, нарязана

½ чаша счукани орехи

1 чаша ябълково пюре, неподсладено

1 и ½ чаши вода

5 чаши галета

½ чаена лъжичка канела

¼ чаена лъжичка млян чесън

½ чаена лъжичка сол

½ чаена лъжичка джинджифил

1 кг обезкостено свинско филе

Приготвяне:

Загрейте фурната до 170-180 градуса. Разтопете маслото на котлона на средна температура. Запържете в него ябълката, лука, целината, орехите за около 5 минути, докато омекнат.

Смесете ябълковото пюре, галетата и водата. Добавете сместа на котлона и варете, докато галетата удвои обема си. Подправете със сол, канела, индийско орехче и джинджифил.

Разстелете свинското филе. Намажете цялото месо с плънката и завийте. Завържете с конец за по-сигурно. Намажете отгоре месото с малко масло. Поставете в тавичка за печене и печете около 50 минути на загрята фурна.

Автор на статията:
Юлиян Атанасов
0 коментара
fallback
fallback