IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна
Живот
09:41 | 12 август 2015
Обновен: 02:53 | 23 октомври 2024

Как да работите по-малко и по-качествено

Начини, с които ще улесните живота си

По материала работи: Златина Добрева
Как да работите по-малко и по-качествено

Чували сте, че за да постигнете добри резултати в кариерата (повишение, бонуси, разширение на екипа и т.н.), трябва да си го заслужите с много работа. Това означава безкрайни часове в офиса и висене пред компютъра у дома дори уикендите… или не съвсем.

Истината е, че времето не измерва качеството на работа и може лесно да оптимизирате работните си часове, като си наложите някои правила.

 

Правилото 80/20
Това означава да фокусирате 80 % от времето си в по-сериозните и приоритетни задачи, вместо в това да отваряте и отговаряте на не толкова важните мейли например.
По време на работата ви има много разсейващи фактори, които трябва да неутрализирате. Научете се да отказвате на маловажните проекти и дори на колеги, които постоянно търсят помощта ви за неща, които на практика могат да свършат и сами, а инвестирайте във време и енергия в собствените си цели и работа.

 

Законът Паркинсън
Той означава: „Използвайте определеното време за приключване на проекта си”.
Поставяйте си срокове, в които трябва да завършите дадена задача, което ще ви помогне да се мобилизирате и да управлявате по-добре времето си.

 

Управление на енергията
Не разпределяйте времето си поравно за всички задачи и мислете за това колко енергия ще ви изразходи всяка от тях. Това изходната точка да си поставите краен срок за изпълнение.
Опитвайте да бъдете обективни и не се размотавайте с по-трудните задачи. По-добре да вложите повече енергия за 2 часа, за да приключите конкретния проект, отколкото да се мотаете цял ден.

Тialoto.bg

Коментари

Новини Варна