IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 24°
Живот
12:00 | 9 август 2024
Обновен: 08:29 | 20 септември 2024

Наддаването приключи: Кой си купи кило и половина пъпеш за 10 бона?

Най-добре е плодът да се яде между третия и седмия ден след откъсването му, съветва производителят Красимир Кумчев

По материала работи: Слав Велев
Наддаването приключи: Кой си купи кило и половина пъпеш за 10 бона?

10 000 лева. За толкова беше продаден кралският пъпеш, който беше разигран на търг у нас. Наддаването за него приключи снощи.

Японският пъпеш от сорта юбари, който е най- скъпият в света, се отглежда от няколко месеца в оранжерия в пловдивското село Трилистник. Началната обявена цена беше 400 лв.

Красимир Кумчев е земеделският производител, отгледал плода в село Трилистник. Той разкри, че мъж на име Георги Таров от Плевен е щастливият нов собственик на пъпеша. Той е агробизнесмен.

Още в събота плодът ще бъде откъснат пред очите на спечелилия го. Пъпешът тежи 1.620 кг.

"Собсветникът му ще го консумира. Най-добре е пъпешът да се яде между третия и седмия ден след откъсването му.", посочи Красимир Кумчев пред Нова тв.

Кумчев има още три пъпеша от този сорт, които смята да сподели със семейството си, а един от тях да даде за отливка на скулптора акад. Цвятко Сиромашки.

Средствата от продажбата на пъпеша ще бъдат дарени на сдружение “Добротворие” за реализацията на проекта “Фонтана с ябълката” в центъра на Пловдив.
“Фонтана с ябълката” ще представлява скулптурна пластика, която символизира плодородието на Тракийското поле. И което, според мен, е първопричината за това Пловдив да е най-старият жив град в Европа.

Коментари

Новини Варна