IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 17°
Живот
18:39 | 22 юни 2015
Обновен: 22:06 | 11 септември 2024

Бившият на Ейми Уайнхаус мисли за нея всеки ден

Блейк Фийлдър отрече да е виновен за смъртта й

По материала работи: Юлиян Атанасов
Бившият на Ейми Уайнхаус мисли за нея всеки ден

 

Документалната кинотворба на Асиф Кападия за живота на Ейми Уайнхаус ще бъде показана във Великобритания на 3 юли, броени дни преди 4-ата годишнина от смъртта на британската певица, пише dnes.bg.
По този повод пред сп. "Таймс" бившият й съпруг Блейк Фийлдър отрича да е виновен за кончината на изпълнителката. 33-годишният Фийлдър заявява, че не той е "разрушил" живота на певицата и отхвърля предположенията, че е отговорен за пристрастеността й към наркотиците и алкохола.
Ейми Уайнхаус беше открита мъртва в дома си в Камдън през юли 2011 г., припомня БТА. Впоследствие като причина за смъртта на 27-годишната соул звезда беше посочено алкохолно отравяне. Така тя се присъедини към прочутия клуб на артистите, починали на 27 години, като Джими Хендрикс, Джанис Джоплин, Джим Морисън, Кърт Кобейн и Браян Джоунс.
Уайнхаус и Фийлдър сключват брак през 2007 година, продължил две години. След това те няколко години ту се събират, ту отново се разделят. Фийлдър често е обвиняван, че той е върнал Уайнхаус към наркотиците и алкохола.
В интервюто Фийлдър казва: "Не мисля, че аз съм я съсипал, не." Той споделя, че Уайнхаус е била пристрастена още преди да се срещнат. Според него двамата са се привързали един към друг, защото са имали много общи неща - били са "загубени" и "повредени" хора, които са се открили взаимно.
Фийлдър признава, че дори сега, близо 4 години след смъртта на изпълнителката на "Back To Black", той продължава да я обича. "Мисля за нея всеки ден" - казва бившият съпруг на Ейми Уайнхаус. Той споделя още, че би искал да се срещне с бащата на бившата си съпруга Мич, въпреки лошото му отношение към него.
Документалният филм "Ейми" за покойната певица разкрива ранните й страхове от славата. Лентата включва непоказвани досега кадри и неиздавани песни на Уайнхаус.
Режисьор на филма е Асиф Кападия - създател на "Сена" (2010) за легендарния бразилски пилот от Формула 1, отличена с награда БАФТА в документалната категория. "Ейми" бе показана на кинофестивала в Кан тази година.

 

Коментари

Новини Варна