IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
14:45 | 4 ноември 2021
Обновен: 15:38 | 19 октомври 2024

Tatrabant V8 – "жълтото изчадие", което без проблем вдига 200 км/ч

Колата си е чиста проба фабрика за адреналин

По материала работи: Ставри Таргов
Tatrabant V8 – "жълтото изчадие", което без проблем вдига 200 км/ч

Произведен през 2007 година, този силно модифициран Trabant първоначално е бил предназначен за популярните в Чехия състезания по родео-крос.

Впоследствие чешката федерация по автомобилизъм забранява на тази кола да участва в тези гонки и на конструкторите на колата се налага бързо да я преквалифицират.

Чие точно е хрумването да превърне миловидния Trabi в страшилище със задно предаване за странично вземане на завои с вдигане на максимално много пушилка не е много ясно. Автомобилът и има навъртени около 3000 км, което всъщност не е малко предвид тясната специализация на колата.

Наричания Tatrabant автомобил е оборудван с разположен отзад 3.5-литров V-образен осмак от Tatra 613, чиято каталожна мощност от 167 к.с. изглежда твърде скромна за дрифт при обявеното тегло от 1000 кг. „Жълтото изчадие" обаче развива максимална скорост 210 км/ч.

Тази цифра също хвърля известни съмнения дали по мотора не е пипано допълнително. Неясна е също така функцията на петте (!) педала, които се виждат на една от снимките. Ако се съди по останалите фотоси обаче, колата си е чиста проба фабрика за адреналин, пише automedia.investor.bg

Коментари

Новини Варна