Варна
fallback
Живот
12:30 | 22 октомври 2021
Обновен: 21:16 | 7 ноември 2024

Идеи за кето рибни рецепти

По материала работи: Ставри Таргов

Кето диетата е нов революционен начин за трайно отслабване и цялостно подобряване на метаболитните процеси в организма.

Кето диетата е нисковъглехидратен хранителен режим с умерено количество протеини и високо съдържание на мазнини. Тя стимулира организма да гори мазнини, а не въглехидрати.

Кето диетата има няколко разновидности, най-популярните от тях са:

* Стандартна кето диета

* Насочена кето диета

* Циклична кето диета

* Високо протеинова кетонна диета

Включването на риба във вашата кето диета е чудесен начин да подсилите храненето си, тъй като рибата е заредена с основни витамини и минерали. Има изключително много разнообразни кето рецепти с риба, както за бързо и просто приготвяне, така и рецепти достойни за ресторант храна. Избора е ваш.

За да останете в кетоза, обикновено всяка бяла риба и морски дарове са идеални за кето режима. Това е добра новина за всеки, който обича риба и всякакъв вид морска храна и вече знае, че съдържат редица важни хранителни вещества, включително здравословни омега-3 мазнини, които са полезни за здравето на сърцето и мозъка, като например:

* пъстърва

* риба тон

* атлантическа треска

* тилапия

* пикша

* групер

* сьомга

* морски дарове

* сардини

Ето, няколко вкусни и интресни кето рибни ястия и ястия с морски продукти , които ще ви накарат да си оближете пръстите и ако имате гости ще блеснете пред тях.

* Руло от тиквички със сьомга

Продукти:

3 тиквички

200 гр пармезан

1 оп. крема сирене

150 гр сьомга слайс

подправки по избор

Приготвяне:

Настържете тиквичките посолете ги и оставете да се изцедят. Добавете яйцата към тиквичките. Също кашкавала, част от крема сиренето и подправките. Сместа изсипете в тава върху хартия за печене. Печете до златисто и извадете. Готовият блат намажете с останалото крема сирене, наредете сьомгата и навийте като руло. Оставете го да се охлади преди консумация.

* Рибена чорба с треска

Продукти:

500 г риба треска

10 бр маслини без костилки

2 с. л. пресен босилек

2-3 бр дафинов лист

400 мл рибен бульон

150 г домати, обелени и нарязани на дребни кубчета

1 ч. л. настъргана лимонова кора

1 с. л. чесън

1 стрък целина

1 с. л. зехтин

1 връзка зелен лук

Сол и черен пипер, на вкус

Приготвяне:

Почистете рибата и я сварете в подсолена вода за около 25-30 минути, заедно с дафиновия лист. Когато е готова, я обезкостете, а бульона – прецедете и оставете настрана. В тенджера загрейте зехтина и задушете ситно нарязания зелен лук и целина.

Добавете рибния бульон и още 200 мл вода, заедно с обелените домати и лимоновия сок. Оставете да кипне, намалете температурата и нека къкри около 5 минути, за да се освободят ароматите на съставките.

Овкусете със сол и черен пипер. Нарежете сварената треска на хапки и я добавете към супата. Продължете да готвите още около 7 минути, докато рибата е напълно сготвена. Махнете тенджерата от котлона, добавете ситно нарязания босилек, разполовете и добавете маслините, разбъркайте и сервирайте.

* Яхния от миди с черупки в кокосов къри сос

Продукти:

1-2 с. л. зехтин екстра върджин

400 г домати на кубчета

1 ч. л. чесън на прах

1 ч. л. джинджифил на прах

2 ч. л. къри на прах

½ ч. л. лют червен пипер

¼ ч. л. сол

1 ч. л. копър

400 мл кокосово мляко

½ чаша червено вино

900 г замразени или пресни миди с черупки

Пресен кориандър за гарниране

Начин на приготвяне:

Загрейте зехтина в тенджера на средно силен огън. Изсипете доматите на кубчета и подправете с чесън, джинджифил и къри на прах, лют червен пипер и сол. Добавете наситнен копър на вкус и гответе за няколко минути.

Изсипете кокосовото мляко и червеното вино и оставете сместа да заври, след което засечете 2 минути. Добавете мидите, покрийте съда с капак и намалете огъня.

Гответе за 4-5 минути или докато мидите се отворят (ако ги готвите с черупките). Сервирайте ястието гарнирано с пресен кориандър.

* Запечени кюфтенца с риба тон и пармезан

Продукти:

200 г риба тон

1 яйце

¼ ч. ч. настърган кашкавал

2 с. л. пармезан

½ ч. ч. бадемово брашно

1 с. л. домашна майонеза (вижте как да си я приготвите тук)

½ ч. л. чесън на прах

¼ ч. л. сол

1 с. л. зехтин

2 стръка пресен кориандър (за декорация)

За панировката:

3 с. л. бадемово брашно

½ с. л. пармезан

½ ч. л. сол

½ ч. л. пипер

Начин на приготвяне:

Загряваме фурната до 200 °C. В голяма купа смесваме всички съставки за нашите рибени кюфтенца и разбъркваме старателно. В отделна купа смесваме съставките за панировката. От първата смес оформяме топчета с желания от нас размер и ги овалваме добре в сместа за паниране.

Нареждаме ги върху хартия за печене, предварително намазнена с малко зехтин. Печем 7 минути, докато покафенеят. След това ги обръщаме и печем още 7 минути от другата страна.

Автор на статията:
Ставри Таргов
кето рибни рецепти
0 коментара