IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Варна 15°
Живот
16:15 | 20 февруари 2021
Обновен: 15:25 | 27 октомври 2024

Куче, помогнало на хиляди с онлайн терапия, получи орден

Макс се превърна в моята причина да живея, признава неговият собственик, който изпада в депресия след катастрофа

По материала работи: Ставри Таргов
Куче, помогнало на хиляди с онлайн терапия, получи орден

Кучето Макс. Кадър БиБиСи

Кучето Макс получи едно от най-високите отличия, присъждани на животни, за помощта, която оказало на хиляди хора в онлайн терапия, предаде ДПА.

Макс, 13-годишен английски спрингер шпаньол, бе удостоен с орден за заслуги от неправителствената организация Диспансер за болни животни (PDSA).

Отличието му бе присъдено за "осигуряване на подкрепа на хиляди хора по света и насърчаване на положителния принос на животните към човешкия живот".

Орденът се смята за еквивалент за животните на ордена за заслуги, присъждан от британската монархия.

"Поздравления за Макс за непоколебимата му служба към обществото като куче за виртуална терапия", написа британското кралско семейство в акаунта си в туитър.

Макс е любимец на Кери Ървинг, който след катастрофа не може да работи и изпада в депресия. След като среща Макс, той започва да споделя във Фейсбук видеозаписи от пътуванията с кучето си и получава стотици запитвания от последователи, които искат да се срещнат с Макс.

Ървинг решава да обучи кучето си за терапии и продължава да публикува онлайн и по време на пандемията, предаде БТА.

"Когато бях в най-тежко психично състояние, Макс се превърна в моята причина да живея и продължава да ме кара да се усмихвам всеки ден. За мен е чест да мога да разпространявам и споделям подкрепата, утехата и радостта, която Макс доставя на хиляди хора", каза Ървинг.

По данни на неправителствената организация Макс се е срещнал с около 10 000 души и е помогнал за набирането на 300 000 британски лири дарения. От 2014 г. досега организацията е присъдила ордена за заслуги на 32 кучета и коне, съобщава "24 часа".

Коментари

Новини Варна